ام _ ملك فتوته جديده
الجنس : عدد المساهمات : 36 تاريخ التسجيل : 27/05/2012 العمر : 42
| موضوع: طريقة عمل اللبن الرايب والزبادى وكماااااان الزبادو(منقول) الخميس مايو 16, 2013 10:54 am | |
| انا جيت النهاردة اقولكم على اسهل واوفر الطرق لتصنيع اللبن الرايب
والزبادى وكمااااااااااان الزبادو
اولا / اللبن الرايب
هتحتاجى كيلو لبن + 1/4 م ملح +كوب زبادى
هتغلى اللبن وتسبية لحد اما يدفى شوية وبعدين تضيفى علية الملح
وكوب الزبادى وتقلبيهم كويس
تسبيهم ف مكان دافئ لمدة 6 ساعات متواصلة
تضربيهم ف الخلاط وتحفظية ف الثلاجة وكدة بقى عندك الذ لبن رايب
ثانيا / الزبادى
اول حاجة هتشغلى الفرن علشان يسخن
لازم يكون اللبن سبق غليه هتدفيه وتضربى كوباية زبادى كويس وتضفيها علية
وتصبيه ف الكوبايات وترصيها ف صينية الفرن
وتدخلى الصينية داخل الفرن وتطفى النار وتسبية لحد اما يتخمر
ف طريقة تانية للاعداد
انك تصبى اللبن ف الكوبيات وبعدين تضربى الزبادى كويس
وتضيفى معلقة لكل كوباية لبن
( لكن الطريقة الاولى اسرع كتير )
ثالثا / الزبادوووووووووو
4 كوبيات زبادى + 6 مكعبات ثلج + ك سكر + 1/2 كيلو فاكهة حسب الرغبة
( خوخ - مانجو - فراولة - جوافة )
هتخلطى المكونات كلها وتضربيهم ف الخلاط وهتلاقى عندك احلى زبادو
انا جربت الفراولة والجوافة والاثنين تحفة
لما تعملى زبادى ابقى شيلى علبة كدة على جنب
استخدميها خميرة للزبادى مرة تانية
[right] | |
|