فتافيت مول
منتدى فتافيت مول يرحب بكم
ان كنت زائر فالمنتدى يدعوك للتسجيل
ونتمنا لك اوقات سعيده
(مع اجمل التهانى:اداره المنتدى)

فتافيت مول

منتدى فتافيت مول يضم وبنات ومدامات ويتوفر فيه الدردشه والمعلومات عن الرشاقه واهم كل ما فى المنتدى المول فتافيت
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
المنتدى ليس بعدد اعضائه ،، بل بترابط اعضائه كالأسرة الواحده

شاطر | 
 

 طريقة عمل اللبن الرايب والزبادى وكماااااان الزبادو(منقول)

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام _ ملك
فتوته جديده
فتوته جديده
avatar

الجنس : انثى العقرب الديك
عدد المساهمات : 36
تاريخ التسجيل : 27/05/2012
العمر : 36

مُساهمةموضوع: طريقة عمل اللبن الرايب والزبادى وكماااااان الزبادو(منقول)   الخميس مايو 16, 2013 10:54 am

انا جيت النهاردة اقولكم على اسهل واوفر الطرق لتصنيع اللبن الرايب

والزبادى وكمااااااااااان الزبادو


اولا / اللبن الرايب

هتحتاجى كيلو لبن + 1/4 م ملح +كوب زبادى

هتغلى اللبن وتسبية لحد اما يدفى شوية وبعدين تضيفى علية الملح

وكوب الزبادى وتقلبيهم كويس

تسبيهم ف مكان دافئ لمدة 6 ساعات متواصلة

تضربيهم ف الخلاط وتحفظية ف الثلاجة وكدة بقى عندك الذ لبن رايب



ثانيا / الزبادى

اول حاجة هتشغلى الفرن علشان يسخن

لازم يكون اللبن سبق غليه هتدفيه وتضربى كوباية زبادى كويس وتضفيها علية

وتصبيه ف الكوبايات وترصيها ف صينية الفرن

وتدخلى الصينية داخل الفرن وتطفى النار وتسبية لحد اما يتخمر

ف طريقة تانية للاعداد

انك تصبى اللبن ف الكوبيات وبعدين تضربى الزبادى كويس

وتضيفى معلقة لكل كوباية لبن

( لكن الطريقة الاولى اسرع كتير )



ثالثا / الزبادوووووووووو


4 كوبيات زبادى + 6 مكعبات ثلج + ك سكر + 1/2 كيلو فاكهة حسب الرغبة

( خوخ - مانجو - فراولة - جوافة )

هتخلطى المكونات كلها وتضربيهم ف الخلاط وهتلاقى عندك احلى زبادو

انا جربت الفراولة والجوافة والاثنين تحفة

لما تعملى زبادى ابقى شيلى علبة كدة على جنب

استخدميها خميرة للزبادى مرة تانية

[right]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل اللبن الرايب والزبادى وكماااااان الزبادو(منقول)
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
فتافيت مول :: أقسام الطبخ :: منتدى الطبخ-
انتقل الى: