فتافيت مول
منتدى فتافيت مول يرحب بكم
ان كنت زائر فالمنتدى يدعوك للتسجيل
ونتمنا لك اوقات سعيده
(مع اجمل التهانى:اداره المنتدى)
فتافيت مول
منتدى فتافيت مول يرحب بكم
ان كنت زائر فالمنتدى يدعوك للتسجيل
ونتمنا لك اوقات سعيده
(مع اجمل التهانى:اداره المنتدى)
فتافيت مول
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

فتافيت مول

منتدى فتافيت مول يضم وبنات ومدامات ويتوفر فيه الدردشه والمعلومات عن الرشاقه واهم كل ما فى المنتدى المول فتافيت
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
المنتدى ليس بعدد اعضائه ،، بل بترابط اعضائه كالأسرة الواحده

 

 كفتة برغل من الاخر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مونى الدلوعه
اداره الموقع
اداره الموقع
مونى الدلوعه


الجنس : انثى عدد المساهمات : 240
تاريخ التسجيل : 07/02/2010
الموقع : فتافيت مول
المزاج : عالى

لوحه التحكم
 :

كفتة برغل من الاخر   Empty
مُساهمةموضوع: كفتة برغل من الاخر    كفتة برغل من الاخر   I_icon_minitimeالأربعاء فبراير 16, 2011 6:07 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

كفته البرغل

بصى يا ستى


نص كيلو لحمه مفرومه

نص كوب برغل مغسول جيداا جداااا ( دى خطوه مهمه جدااا)

ينقع لمده ساعه على الاقل فى الماء
( ممكن تغسليه و تخلطيه باللحم على طول بس بشرط تعمليها كده من بليل)

تخلطى البرغل مع اللحمه و تضيفى اليها الملح و الفلفل و البهارات ( البهارات اساسيه دايما مع الكفته)

تعجنيها كويس جداا لحد ما تتاكدى انها اختلطت جيد جداااااااااااااااااااااااااااااا

خلاص كده جاهزه
شوفتى سهله و سريعه ازاى



طريقه عمل الاصابع بقى :


على اى شىء اسطوانى رفيع ( انا بعملهاا على يد الملعقه الخشبيه الصغيره )

تلفى قطعه كفته مناسبه علىيهاا و تضغطى عليها جيداا و برفق تسحبيها للخارج حتى تنفصل غن يد الملعقه


يارب اكون عرفت اوصلك ازاى تعملى صباع الكفته و تطلعيه من على المعلقه


المهم خلصى الكميه و رصيها فى صنيه يفضل تيفال
ان لم يوجد خلاص عادى اى صنيه
المهم ادهنيها بالسمن


رصى اصابع الكفته متلاصقه و لا يهمك مع النار تفصل عن بعضها

دلوقتى تسويها على النار و لا فى الفرن؟
انا شخصيا بسويها من فوق على الناررر

حطى الصنيه على نار متوسطه و خدى بالك منهاا لما تستوى حاولى تقلبى الكفته على الوجه الاخر

فى الوقت ده تكونى حطه قطعه فحم على النار حتى تصل الى درجه الاحمرار

اول ما تطفى على الكفته فورااا
تضعى طبق عمبق صغير(زى طبق جيلى او مهلبيه ) يكون فيه سمن ساخن ضعيه و يط الصنيه بين اصابع الكفته
و ضعى فيه الفحم و غطى الصنيه بسرعه و لا تكشفيها الا بعد ان ينتهى كل الدخان
يعنى حوالى ربع ساعه
و ممكن طريقه تانيه دى الى انا بعملها دايما هى اسرع و اسهل
وسعى مكان بين اصابع الكفته و ضعى الفحم فى و سط الصنيه على السمن الناتج من الكفته و غطى بسرعه


و برضه تسبيها ربع ساعه قبل ما ترفعى الغطا


خلاص كده انتهى
قدميها بقى على طبق مغطى بالبقدونس المفروم


و معاها سلطه الطحينه

سهله مش كده ؟ scratch [b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fatafaet.ahlamontada.com
 
كفتة برغل من الاخر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
فتافيت مول :: أقسام الطبخ :: وصفات الطبخ-
انتقل الى: